h1

Jakt og slik …

20. november 2010

Er ikke jeger med jegermeisterHøsten er over oss og de fleste sysnsvake i Norge henter frem gevær, patroner samt annen utrustning og drar på jakttur. Slik virker det i alle fall når en leser aviser. Overskrifter som «Jeger tok feil av dachs og hjort» tyder vel på at ikke bare synet til jegeren var svekket, men også kjennskapet til dyr. En dachs veier runt 7-8 kilo mens en hjort veier rundt 120 kilo, store forskjeller slik at det burde være enkle å skille dem fra hverandre.

Denne jegeren og sikkert flere med ham er jo direkte livsfarlig, dels for andre jegere og turfolk, men de utgjør også en fare for skadeskyting av tam og villdyr. Personlig ser jeg de fleste firbeinte dyr(ikke hund /katt) over 5 kilo som et vandrende matfat, men jakten på dem skal avsluttes på en human måte. Mener derfor at alle som er tatt for overtredelse av lover og regler knyttet til jakt skal fradømmes alle fremtidige rettigheter til å utøve jakt uansett type. Likeledes burde det være årlige synstester for alle jegere som er avhengig av briller eller over eks. 60år. Forhåpentligvis vil vi da unngå endel tilsvarende idiotiske episoder.

Om en så også via eks. jeger og fiskeforeninger oppfordret jegerne til å vente med jaktdrinken til etter jakten var ferdig så tror jeg mye hadde blitt bedre med tanke på skadeskyting også. Muligens ville en og annen også se forskjell på dachs og hjort.

En litt alternativ film om jakt som viser seg å være en genial reklame:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: